26.11.2009

Tayfun 1,5 Acılı Güne Yer!

          Nasıl da acımasızca saydırıyordu Tayfun Güneyer'e.Tayfun Güneyer şu anda burada,yanımızda olsa aynı şeyleri yüzüne de çekinmeden söyleyeceğini,hatta onu dövebileceğini iddia ediyordu.Reflekssel olarak 'Sen girersen ben de girerim!' dedim.Yüzüme bakmadan teşekkür edip sigarasından bir içli fırt daha aldı.

          Her zaman için 'Emeğe saygı beyler' düsturunu benimsemiş,'Benim yapamadığım birşeyi başkası yapıyorsa kendisini alkışlarım aga!' düşüncesiyle hareket eden bir adam olduğumdan; içten içe saygı,sempati beslediğim Tayfun Güneyer' e arkadaşımın bu denli saldırışı beni çok ama çok üzüyordu.

          Sen benim elimin altına Ferhan Şensoy'u,Rasim Öztekin'i ver ; bırak Küba'ya götürüp film çekmeyi adamlara fıkra bile anlattıramam.Hem kim bilir film çekimi kaç gün sürdü? Bunun yolunu ayarlayacaksın,otelini,üç öğün tabildotunu,kamera-ışık vs ekipmanları için emanet dolabını ayarlayacaksın.Yemin ederim tek gecede beyazlar kupkumral saçlarım.

          Hem çekim esnasında biri kötü rol yapsa çekimi kesip 'OLMUYOOOOR!' diye de bağıramam.'Olmuyor'cu değil 'Olduğu kadar'cı bir adamım.Adam uğraşmış repliğini okumuş,kalkıp da ben beğenmediğimi söylediğimde nasıl üzülür kim bilir.Kötü de olsa oyunculuk çekerim o sahneyi,kesmeden koyarım filme.'Nasıldım hocam?' diye sorarsa oyuncu, daha iyisini hayal dahi edemediğimi söyler,kendisini onore eder yollarım.Sonuç olarak film de sik gibi oyunculuklarla dolu ana sınıfı müsameresinden farksız bir yapım olur.Olsun,yeter ki kalpler kırılmasın..

         E şimdi Tayfun değiil belki ama Tayfun'un yapımcısının da aynı benim gibi bir adam olduğundan şüpheleniyorum.Tayfun kıpır kıpır bir halde 'Abi senaryo var,film yapalım,Şans Kapıyı Kırınca! Al oku allasen.' demiş.Ben gibi yapımcı okkumuş ama Tayfun'un o çocuksu hevesi kaçmasın diye 'Oooov Oskarlık tam' diyip yollamış bunu.'İlerde gelişir çocuk daha iyi film yapar,şimdiden hevesini kırmayayım.Neticede her insan çocukluğunda;sünnet ya da nişanda handycam kullanarak başlıyor ilk filmini çekmeye.Stanley Kubrick,Tarantino,Dario Argento hepsi aynı yoldan geçtiler ama adam oldular.Bu da bi sikko film çeksin hele sonra açılır' diye duyarlı duyarlı düşünüp kırmamış Tayfun'u,bayılmış parayı,çektirmiş filmi.Ben nasıl kızayım şimdi ben gibi yapımcıya?Nasıl kızayım Tayfun'a?

         İş sadece  çekmekle kalsa iyi.Ben bu blog'a yazı yazdığımda altına yorum alamazsam,bir muhabbet esnasında yaptığım espriye gülen bulamazsam gece gözüme uyku girmez.Gece boyu yastığı ıslata ıslata ağlarım.E adam özgüvenini toplamış yapmış filmi.Ben olsam her gün farklı bir sinema salonunun önünde oturur,insanlar filmim hakkında -tıpkı benim arkadaşımın yaptığı gibi-fütursuzca atıp tuttukça sinir krizleri geçiririm;ne zaman filmimi internetten indiren birine rastlasam 'Abi  ayıp ama bu yaptığın,kul hakkı.Yanlış!' derim.Küfürlü cevaplar verirse bir saat sonra kendisini sikeceğimi vaat eder hemen telefonumdan sportif,irikıyım,yumruklarının tadına bakılası arkadaşlarımı çağırırım.

        Uzun süre sessiz kalan Harun , sigarasını yaktığından beri ilk kez yüzüme bakıp 'Gel dövelim şu Tayfun'u!' diye bir öneri getirdi.İşte o anda ben az önce size de aktarmış olduğum düşünceleri dile getirdim.Ek olarak Tayfun'a ne 'taşşağını yirim' derecesinde bağlı,ne de 'seni kötürüm bırakırım' derecesinde kinli olduğumu anlattım.Kendisine büyük bir özgüvenle altına girmiş olduğu ağır yükten ötürü saygı duyduğumu belirttim.

        'Avrupada olsa paramızı geri ister alırdık,En medenicesi bu,ben kendi paramı helal-i hoş ettim ama sen al lan' dedim. Shhh'ladı. Ehhehe diye güldüm ben de ...


      (not:çok ihmail ettim burayı özürler dilerim ,lakin bu dönem acayip yoğunum efem.anlayışınız için teşekkür eder bizden ayrılmamanızı temenni ederim.)

2 yorum:

  1. bu adamın bu kafalara gelmesi de garip sonuçta. bir bundan bir de ajdar'dan şüphelendim hep bilerek mi böyle lan bu adamlar diye. biri sırrını çözsün artık bu enerjiğin.

    YanıtlaSil
  2. ben seviyorum olum şans kapıyı kırınca filmini...acayip gülmüştüm pek çok sahnede hem bence orjinal bi senaryo...kim derdi ki sayfalarca ezber,tabak üstünde şişe çevirmece,gözü kapalı halka atmaca falan daha nicesi...bu kadar dünyalar saçması programdan adam senaryo çıkarmış...ha bu filmden başka projesine karışmam ama "SEVİYORUM LAN O FİLMİ"

    YanıtlaSil

söyle güzelim dinliyorum?