2.01.2011

Susamuru

          Youtube açıp birbirmize komik videolar izletiriz günün birinde belki.Videoların nasıl çekildiğini,çeken insanların nasıl ruh halleriyle o işlere bulaştıklarını düşünürken bir sohbete başlarız belki. Gay Naim'in arkadaşı murat'ın taklidini yaparım hem sana. Bir sen video açarsın bir ben açarım ve biz videoları tüm hayranlığımızla izlerken sen bana birşeyler katarsın,ben de sana birşeyler katarım. "Bak şunun en komik yeri burası,bak bak bir daha izle." "Boşluğa 'İstanbul'un Gerçek Fatihi'                                                               yazsana!"------------------------------------------------------------------------------------------- Elini tutup bütün gün inşaat izleyebilirim belki.Kullanılan demir ve çimento miktarları ve bunların tutarları üzerine başlayan sohbetimiz bizi müzik,edebiyat,sinema ,bilim,tarih vb konularda bilgi alışverişine sürükler. Vinçler inip kalkar ve biz onları tüm hayranlığımızla izlerken sen bana birşeyler katarsın,ben de sana birşeyler katarım. "Kaç günde biter ki bu inşaat?" "Acaba kaç kişi ekmek yiyor lan buradan?"------------------------------------------------------------------------------------------- Omzuma başını yaslarsın,bir kaza sonrasını izleriz belki günün birinde."Kaza nasıl olmuş?"diye fikir yürütürüz belki.Kurtarılan yaralı olursa alkışlarız.Bunların arasında da yine sohbet ederiz. Araba enkazını çekici kaldırır ve biz bunu tüm hayranlığımızla izlerken sen bana birşeyler katarsın,ben de sana birşeyler katarım. "Frene geç basmış,erken bassaymış kaza olmazmış zati." "Kaç paralık hasar çıkar acaba?"  

-----------------------------------------------------------------------------

Bazen birbirimize bilgi babında birşeyler katmasak da olur. Mesela ben yıllardır kendi dirseğimi elimi ayağımı izledim durdum, bırak izin ver biraz da seninkini izleyeyim. Her bir kırışıklığını kafama yazmam için bir ömür ver. Sigara içerken camdan tükürürüm : Bir çok büyük kitle tükürüğü,bir de çok küçük kitle tükürüğü ilk hız vermeden salarım balkonumuzdan aşağıya. Kafadan tükürüklerimin ağırlığını hesaplarız. apartman yüksekliği, yer çekimi ivmesi, serbest düşme derken çok basit biliyorsun . Fizik 1 güzel dersti değil mi? 

Yıllarca sussam bıkma!Yıllarca susasım var...


2 yorum:

  1. "Yıllarca sussam bıkma!Yıllarca susasım var..."
    Ne güzel bir tasvir!

    Susmak; söylenecek sözlerin yokluğu ya da havada söylenecek o kadar sözün varlığına rağmen nereden başlayacağını düşünmektir. Derin aşkın gölgesindeyken susar ancak insan. Konuşsa büyüsü bozulacağından değil, ne kadar güzel olduğunu söylemeye ihtiyaç duymayacak kadar aşkı derin olduğundan. Yıllarca susmama yetecek aşkı bulana kadar, ben de yazacağım sonra.

    YanıtlaSil

söyle güzelim dinliyorum?