20.01.2014

Durun Hepimiz Kardeşiz


'Sen evlenmiyor musun?' diye sordum. Oğlan tarafına gümüşten tepsi içinde kahve tutması gereken parmaklarıyla Americano'sunun bulunduğu porselen fincana sarıldı. 'Senin gibisi çıkmadı ki karşıma.' dedi bakışlarını kahve fincanının içine daldırarak. 

Beni de o terketmişti oysa. Hatırlatayım mı diye düşündüm. Olan olmuştu. Daha fazla eşelemeye gerek yok diyerek vazgeçtim bu düşüncemden. Bugüne dek kimseden ayrılmadığım için beni terk ettiğinden emindim. Ben, ayrılmak istediğim zaman önce karşımdakini kendimden soğutur, esas Demirbey'i bir köşeye saklar ve bambaşka biriymiş gibi davranır böylece karşı tarafın beni terk etmesini sağlardım. Ama o ciddi ciddi benden ayrılmıştı. Hiç beklemediğim bu ayrılık karşısında, Soner Arıca kliplerine göz kırpan performanslarla hüzünlenmiş, isyan etmiş sonra durulmuştum.

'Sen?' dedi. Ben, cümle tüm öğeleriyle kurulmadığı zaman anlayamayabilen düz bir adam olduğumdan sesimi çıkarmadım. Fakat öznenin ardından diğer öğeler gelmeyince 'Evet?' diye sorumsal bir ses tonuyla devam etmesini istedim. Sanırım o da cümlenin sadece kullanılan öğelerine dikkat ediyordu. Benim evlenmek üzere olduğumu çıkardı cevabımdan. 'Vay be sen bile evleniyorsun. Desene Demirbey'i de kaptırdık. Bir ben kaldım evlenmeyen.' diyip içini çekti. 'Bile' vurgusuna takılmamak için ojesine, yüzüklerine kaydırmaya çalıştım dikkatimi. Neden evlenmeye bu denli hevesli olduğunu sordum. Çocuk istiyormuş garibim. Dedim bende sperm gani. Dökeyim bir tas istersen. Güldü. Güldüm. Gülüşmüş olduk. Ağır Roman dedim. Sonra da sessizce kahvelerimizden birer yudum aldık. Yemekle içmekle çıkmayan ruju vardı anlaşılan. Bense her yudum sonrasında peçeteyle bıyıklarımı temizlemek zorundaydım. Bakışlarını camdan bana çevirdiğinde hala ona bakıyordum. 'Ne var?' dedi gülerek. 

'Yapayım mı sana çocuk?' diye tekrarladım. Saçmalamamamı söyledi. 'Saç malanmaz taranır.' diyip ehehe mehehe diye gebeş gebeş güldüm. Seks olasılığı kanı beynimden başka yerlere götürünce okuduğum kitaplar, izlediğim filmler, dinlediğim müziklerle altyapısını hazırladığım kültür dolu şakalar yerini ilkokul ikiye giden çocuk kafasından çıkan şakalara bırakıyor. 

Evlilik
O günden sonra yanımda hoşlandığım bir kız varken asla gereğinden fazla konuşmadım. 

Evlilik?
Yapmadım. Yapacağımı da sanmıyorum. Star Wars Türk yapımı bir film olsa Skywalker yerine kullanılabilecek derece karizmatik olan soyadım diğer aile fertleri tarafından devam ettirilirse de yapmam.
Çocuk? 
Yapmadım. 
Çiçek besliyorum evde. Adı Nergis..


Edit: Soundtrack no:1

Soundtrack no:2

12 yorum:

  1. çok iyiymiş bıyıklı :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim pınar hanım. Yenisiniz sanırım, önceki yazılara da beklerim..

    YanıtlaSil
  3. malum konudaki şakalar kısmına çok güldüm:) harbiden bu olayı düşünmüşümdür. demekki olayın sırrı beyne yeterli kan gitmemesiymiş:)

    yalnız, görselin sırrını çözemedim. "kocanız teneke peyniri gibi beyaz olsun, en olmadı domates ve salatalıkla bir gideri olur" gibi bir şey mi acabakine?

    YanıtlaSil
  4. Evet. Tesla boşuna mı yanına yöresine yanaştırmamış dişi kişileri. Odaklanmak istemiş ilme fenne.

    O görselle: Sırta yağ sürmekten kaçınan sahte sevgililerdense, gerekirse erinin ateşini zebze parpalamakta kullanan Safiye Soyman'dır ideal kadın demek istedim.

    YanıtlaSil
  5. 1 ampul verseydin felaket günü için sakladıklarımızdan. Dolapta, en altta olacaktı dipfrizde. En son bebelerden biri buz ararken 'Bu ne?' diye getirmişti hatırlarsan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ampulü olası bir apocalypse day sonrasında kullanılması için muhafaza ediyorum. Durduk yere, adı muhtemelen lüks bir saçmalık olacak bir çocuk için harcamamı nasıl istersin

      Sil
  6. Ne demek nasıl istersin? Harca ki bilelim, işe yarıyor mu, yaramıyor mu? Boşuna saklamayayım ben de evde. Hem ilk numunelerden seç, dikkat! Biliyorsun, FIFO!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğunuz bölümler ilgili bilgileriniz hala taze. Fazla uzaklaşmış olamazsınız. Kahretsin Buddha, ilk gördüğüme vericem kokteylimi, yine sen kazandın

      Sil
  7. gidiyorum desen günün birinde,
    kal diyemem, sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Buddha'yla makara demek? 'Yine sen kazandın' cümlesi içime dokundu, ödetirim ;)
    Senin bıyıklarına kurban olurum ya la ben. Gurban diyecektim sorry, malum, la bize her yer Angara.

    YanıtlaSil
  9. Angaralıların kafa hep aynı çalışıyo allam :P

    YanıtlaSil

söyle güzelim dinliyorum?