28.02.2016

Bir Şarkısın Sen Ömür Boyu Sürsen mi Sürmesen mi Düşünmeliyim

Hello, can you hear me?
I'm in California dreaming about who we used to be.

Bir şarkıyı ömür boyu söyleyebilir misiniz? Ya da dinleyebilir misiniz? Başka hiçbir şarkı araya girmeyecek. İsteseniz de değiştiremeyeceksiniz. Size sunulabilecek tek imtiyaz bu şarkıyı yaşadığınız anın ambiyansına göre coverlayabilmemiz olacak.
Mesela bir tanıdığınızı kaybettiniz ve cenazesini takiben okutulan mevlide katıldınız. Seçmiş olduğunuz o tek şarkı, bu anda Ahmet Özhan coverıyla ilahi tadında söylenecek. 
Ya da sevişiyorsunuz. Seçtiğiniz şarkı sevişmeye giden süre boyunca afacan, heyecanlı bir ritmle dönecek fonda. Hani şu Sezercik filmlerinde Sezercik türlü oyunlar yaptığı sırada arkada dönüp duran şarkı. Seks başladığında ise Nine Inch Nails tarafından coverlanmış haliyle çalıp duracak. 
Türevlerini sizler düşünüp yorumlayabilirsiniz.
Kısaca demem o ki size bir şarkıyla evlenmeniz teklifini sunuyorum ve o kadar görüşlere açık bir insanım ki kendi şarkınızı kendinizin seçmesine olanak tanıyorum.
Bu metaforu evliliğe yoran olabilir. Aileyle yaşamaya, emekliliğe dek aynı şirkette çalışmaya yoran olabilir. 
Ben, sadece uzun zamandır yazmıyordum ve bundan sonrası için biraz harekete geçmek adına kafamda dolanıp duran bu fikri buraya iliştirdim hepsi bu.


Şarkı da koyayım hem.

16 yorum:

  1. Hababam sınıfı müziği alayım ben; neşeli, hüzünlü vs. her yola geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akla ilk o geliyor değil mi (: seks öncesi afacanlık müziğine de cuk oturuyor.

      Sil
  2. Şu evlilik,arkadaşlık kısımlarına gelene kadar tek bir şarkıyla hep devam edemem asla diyordum ve o kısma gelince bir şok.Harbiden insanlar o kadar yıl evli kalmayı nasıl başarıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. En kötü ilişkide bile ciddi bir sabır var bu yüzden. Aslında dayanması çok güç bir şeye dayanıyor insanlar.

      Sil
  3. Olağan ya da monoton bir şeye hiç bu şekilde yaklaşmamıştım. Bu şekilde düşündürmemişti sanırım uzun süren şeyler beni. Sayende biraz düşüneceğim bunun üzerine.
    Şarkının bitmesini göze alamadığım için bir seçim yapamayacağım sanırım.

    Hem olası bütün ihtimalleri düşününce hep aynı şarkı eşliğinde sevişemiyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi olasılığa göre hep aynı şarkı eşliğinde sevişemiyoruz yahu? benim kastım, mesela evlilik sonrası, aldatmalar da sevdaya dahil mi sevgili Cypherx?

      yorum için teşekkür ederim hem (:

      Sil
    2. kim dahil olsun ister ki ? ama kimse dahil değilmiş gibi davranmaz :)

      Sil
  4. Bir şarkıyla evlenseydim o Arda Kemirgent'ten yolculuk olurdu sanırım. Çünkü ne zaman umutsuzluğa kapılsam dinlerim insanları dinlemekten daha güzel ve çok daha içten :) (şarkılar asla yalan söylemezler)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinlememiştim hiç. Yarın yolculuğa çıkıyordum, bununla başlarım o zaman. Tavsiyen için teşekkür ederim (:

      Sil
  5. Şarkı seçmiyorum tek bir şarkıyla yapamazdım. Ama şu youth şarkısı geçen sene işe giderken ya da dönerken her gün dinlediğim bir şarkıydı. Güneşli ve puslu havada da gidiyordu neşeliysem mutlu z raporu kıvamında hüzünlüysem direksiyondaki behlül kıvamında bitiriyordum günü. Ayrıca insanı yazmaya sürükleyen bi ritmi var. Lykee Li dinleyince de geliyo o his.

    YanıtlaSil
  6. Alakasız kaçacak yorum ama Youth'u görünce hem içim ısınıyor,hem tüylerim diken diken.Sever misin bilmiyorum ama yine Daughter'ın Candles adlı bir şarkısı da var yine bilindik şarkılarından,dene derim.Veya belki çoktan biliyorsundur

    YanıtlaSil
  7. Çok farklı bir anlatım tarzınız var :)

    YanıtlaSil
  8. benim sürekli ve her modda dinleyebileceğim iki-üç şarkı var, lana'nın summer wine'ı ve depeche mode'un enjoy the silenc'ı :D :D deliyim ve mutluyum :D

    YanıtlaSil
  9. Blogunuz çok güzelmiş :) Takibe aldım ben de bloguma beklerim http://okuugit.blogspot.com.tr/ sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir blogunuz var. Tebrikler.

    YanıtlaSil

söyle güzelim dinliyorum?