16.06.2008

KİBRİTÇİ KIZIMSI MASALIMSI





Büyükçe bir ormanda,iki tane dans eden ayı yaşarmış.Bu iki ayı çok da iyi arkadaşlarmış.Birbirleri için yapmayacakları şey yokmuş.

İster aşk deyin bu ilişkinin şekline ister salt sevgi.Neyse ne...


Günün birinde ormanın içinden bir sirk geçmiş ve ayılardan bir tanesi (hadi bunun adı Ruby Fion olsun) sirkin büyüsüne kapılarak sirkin peşinden gitmiş.Diğer ayı ise (hadi bunun adı da Mool Olin olsun) dizleri parçalanana dek sürünmüş arkadaşının peşinden.Gitmemesi için sürüne sürüne dil dökmüş ama Ruby Fion onu dinlememiş.Sirk sahibiyle konuşmuş ve dans eden bir ayı olmanın verdiği ayrıcalıkla sirke kolayca kabul edilmiş.


Mool Olin sirklerden oldum olası korktuğu,o şatafatlı dünyanın sahteliğini tahmin edebildiği için gitmemiş Ruby Fion ile.O günden sonra da bir daha dans etmemiş.

Yıllar yılları kovalarken o da ölüme adım adım yaklaşmış.Yaşlı Mool Olin Ruby Fion suz geçen her yılın her gününün her saatinin her anında Ruby Fion un hayaliyle yaşamış.Hafızasından sirke katılış gününü silerek...


Ve bir gün yaşlı Mool Olin sirkin olduğu yere gidip Ruby Fion unu görmek istemiş.Çünkü artık kaybedecek birşeyi yokmuş.Sirk,Ruby Fion gibi onu da gösteri kadrosuna alsa dahi en fazla bir kaç ay içinde ölüp bu işkenceden kurtulacağını varsayıyormuş.

Ne yazık ki Mool Olin sirke gittiği gün beklediği gibi bir manzarayla karşılaşmamış.Ruby Fion gözyaşları içinde,olduğundan çok çok daha yaşlı bir görünümde samandan yatağı üzerinde yatmaktaymış.Ruby Fion,Mool'u görünce gözyaşları ikiye katlanmış.Mool Olin'in boynuna sarılarak sirke katılmasının büyük bir hata olduğunu,onu dinlememekle hayatını alt üst ettiğini dile getirmiş.Bu pişmanlık dolu cümleler de son cümleleri olmuş ve Ruby Fion ölmüş.


Ruby Fion un son nefesini verişi Mool Olin'in zaten az kalmış olan ömrünü de beraberinde alıp götürmüş ve Mool Olin Ruby Fion'dan hemen sonra uzun süre ayrı kaldığı arkadaşının peşinden sonsuzluğa koşmuş.


(sadece bir eskizden ibarettir...)

8 yorum:

  1. EURO 2008

    TURQIYA Congratulations!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. nerde boyle essiz 'sevgi' artik.

    bir duyuma gore, birbirini cok seven -essiz sekilde- iki kisiden biri olunce, oburu de tez zamanda vefat ediyormus. yurek dayanmiyormus. bundan da buyuk mutluluk olmaz sanirim.

    YanıtlaSil
  3. sevgi filan külliyen yalan hemde koca bir yalan :((

    YanıtlaSil
  4. bu ayı milleti böle nankör oluyo zati...

    çeker gidersen olacağı buydu...hiç üzülmedim..hıh...

    YanıtlaSil
  5. olur mu yahu,ayı mayı.ayıya kabalık anlamını biz yüklüyoruz hep.oysa ayı da tırtılla eşdeğer narinliğe sahip olsa gerek.buna inandım ben hahha :)

    YanıtlaSil
  6. aah ah ben ki bi adamı tam 7 sene sevmiş bi bünyeyim... sevgi diye bişi vardır çocuklar..ç.

    YanıtlaSil
  7. kibritçi kızın rol almadığı ama almışımsı bir havası olan bu kıssadan üstad david in çıkarttığı hisseye aynen katılıyorum;

    EURO 2008

    TURQIYA Congratulations!!!!!!!!!

    :):):)

    YanıtlaSil
  8. ay çocuklar o 7 yıl sevdiğim adam 10 yıl sonra yi,ne karşıma çıktı lan. bu bi rüya mı küüü? ay ay ay... bi enflasyon bi de benim sevgililerim memlekete dert oldu:pp

    YanıtlaSil

söyle güzelim dinliyorum?