15.03.2011

Arama Bulma Dünyası


"Elimde değil bir Natalie Portman, bir Gwyneth Paltrow, bir Lissie gördüğümde reflekssel olarak övüyorum. 'Aaa yanımda kız var, dur içime atayım içten içe öveyim.' diyemiyorum. Düşünce filtrasyonum çalışmıyor çoğu zaman. Şimdiye kadarki tüm sevgililerim tepkilendi, sinirlendi bu duruma. Lissie'yle kimseler duymadan buluşuyormuşum, sevişiyormuşum havası esti durdu ilişkide. Hepsi aynı tepkiyi gösterdiğine göre yanlış olan benim galiba. Ama içimde kötülük yok. Siz nasıl sevdiğiniz bir müzik grubunun sevdiğiniz bir şarkısını övüyorsanız benimki de aynı. Atıyorum : Street Spirit dinleyip masturbasyon yapanınız yoktur içinizde. Sanmıyorum.. Lan?

İki gram bilgiye muhtacım. Hele karşımda oturan kişi nazlı yar ise daha bi bakarım ağzının içine. Hiç bilmediğim, duymadığım birşey anlatsa... Mesela Aras (samihazinses) , Neşeli Günler, Gülen Gözler vb 'fakir ama mutlu' temalı filmlerin CIA tarafından çektirildiğini anlatmıştı son görüşmemizde, sonra Hz. Eyüp hikayesi ve en son da Deistliği...Ağzım açık dinledim. Parmak ucumla arasın omzunda gezindim biraz. "Ben sarhoş oldum yeaa, nerede kalıcam ben meaa" dedim Aras iplemedi. Aras kız olsa aşık olmuştum kesin. Diğer bir deyişle kız olsam vermezdim (iki enteresan bilgiye bekaretimi bırakmazdım canım) ama kadın olsam verirdim.

Üstündekiler... Fight Club'ı severim ama sahip olduğumuz eşyaların-kıyafetlerin bize sahip olmalarına dair bir şikayetim yok. Paranoid Android Marvin gibi 'Ben bana aidim' demem, ben kendimi kaybederim çünkü, biliyorum beni. Ben, O'nun giydiği şeylerin, herkesin giydiği şeylerden daha güzel olduğunu görmeliyim, inanmalıyım. Ne kadar anti-Bershka'cı anti-Pull and Bear'cı olursa o kadar hayran olurum O'na. Eskiden iki çift incir ağacı yaprağıyla efil efil takılmak mümkünken şimdi malum çıplak gezemiyoruz. Lahana gibi giyiniyoruz ve bunu yapmamız da bir medeniyet göstergesi oluyor. Medeniyet denen şey gelişti binlerce yıl içinde. Moda ne moda haftası ne allasen. Çıplak olsak 'deri'sine aşık olurdum. Ama ta ki sevişene dek, yani derisini apaçık görene dek O'nun derisi giydikleri, benim için.. Kimselere benzemesin O'nun 'deri'si. Ne sevişmeden önce ne seviştikten sonra.

Ben başımdan geçenlerle yaşayamam. Olması gerekmiştir olmuştur. Unutmam ama ders de almam. O'na da kayıtsız şartsız inanacağım. Öncekilerin yediği boklar yüzünden kalkıp da onu rahatsız, huzursuz etme hakkım yok. Casey Affleck benim yerimde olsaydı o da öyle yapardı. Sessiz sakin... Anlayış anlayış, mütevazılık mütevazılık diye gezip dur (Bu son cümle umut sarıkayanın karikatür efektleri gibi bişey)

(Casey'in Last Kiss filmindeki halidir hep bahsettiğim o sessiz sakin adam. Bu da o filmden bi kare işte.)

Daha önce de yazmıştım: İnşaat izlemekten bile keyif alalım mesela. Bin türde müzik dinleyelim, binlerce ayrı şarkı. Bir ömür hakkımız ve kısıtlı zamanımız varken hiçbir güzel şarkıyı es geçmeyelim istiyorum. Bazen kötü şarkılara da denk gelme pahasına. Her antep fıstığı aynı über güzel tatta olacak diye bi kaide yok, içinden bi tane acısı çıkar. Bastırmak için hemen yenisini daha hızlı bi şekilde açar yersin.

Ve ben uzun susuşlarımı keyifle dinleyecek olanı arıyorum." yazdım arama motorunun barına. Çok uzun anlatmışım istediklerimi, kısaltmam gerekiyormuş. Kısaltamazdım. Doğruluğu denemek için sadece son cümleyi yazdım ikinci denememde, bir daha arattım. Bir sürü aptal blog adresi verdi gay gay aşkın sevginin tanımını yapan. O'nun yerini göstermedi, ben O'nun nerede olduğunu bilirken.

(yeni kural: yazıları defterden bilgisayara geçerken dinlediğim şarkıyı da yazıcam bundan kelli. Genelde de yazıyla ilgili şarkıları bulup dinliycem bu geçirme aşamasında. Bu yazıda Lily Allen- Not Fair )

8 yorum:

  1. özelde iletişime geçersen elinden tutup seni O'na götürebilirim. Uzaktan bakarız, hatta istersen överiz O'nu

    YanıtlaSil
  2. övmek? neyini?

    YanıtlaSil
  3. el baş parmağının tırnağını överiz, kulağının kepçesini överiz. bulunur övülecek şey. sen de he abi me abi dersin bana. övmüş oluruz. geliyor musun gelmiyor musun?

    YanıtlaSil
  4. düşünmek lazım. işin ucunda he abi demek yerine kıskanmak da var.

    YanıtlaSil
  5. valla paylaşımcı değilim.kalkıp bakmalara doyamadığımı kendine aşık edersen çok kızarım (kimsin bilmiyorum ama tanıdık da olsan kızarım). normal kıskan ama.göz deydirmeden,nazar etmeden kıskan.

    YanıtlaSil
  6. ondan değil sizden bahsediyorum demir bey. zat-ı alinizi kıskanmaktan. o sana bakmalara doyabiliyor mu peki?

    YanıtlaSil
  7. ya seviyosan konuş bence panpa..

    YanıtlaSil

söyle güzelim dinliyorum?